Onze bouwmethode

Als bouwonderneming werken wij volgens ICF systeem, ICF is de afkorting voor Insulated Concrete Forms. Op legoliserende wijze worden de EPS bouwblokken opgestapeld en dienen als bekisting waarna deze worden volgestort met beton.

Waar bij traditionele bouw de bekisting wordt verwijderd op het moment dat het beton is uitgehard, blijft bij de ICF bouwmethode de bekisting zitten. EPS is namelijk een enorm goed isolatiemateriaal.

Op deze wijze kunnen twee arbeidsgangen samen worden gevoegd, namelijk de constructieve arbeidsgang en de isolerende arbeidsgang. Een tweede voordeel is het lichte gewicht van de bouwblokken.

Dit levert een actieve bijdrage aan een snellere bouwtijd. De vorstranden worden bekist met een U-vormige isolatiebekisting van 12.5 cm dikte, om elke vorm van knooppunt te vermijden.

Fundering

De vorstranden worden bekist met een U-vormige isolatiebekisting van 12.5cm dikte om elke vorm van knooppunt te vermijden.

Isolatie

Onze bouw blok is binnenmuur en isolatie in één. Eén keer de eerste laag een feit is, gaat het snel. Vergelijkt de manier van werken zelfs met Lego. "Rij per rij stapel je de blokken langs mekaar. De tand-groefverbinding garandeert een goede aansluiting. In de ruimte tussen de isolatieplaten wordt ter plaatse beton gestort. Dit zorgt voor een uitermate stevige constructie

Buitengevel

Net zoals bij een traditionele woning : een pleisterlaag tegen de binnenmuren en carte blanche voor je buitenmuren: bakstenen, pleister, gevelpanelen ...

Ook de afwerking kan bij ons volledig op maat gekozen worden

Contacteer ons

© CVC bouwgroep. All rights reserved
Staatsbaan 121, 3220 Lubbeek
016/19 68 89
info@cvcprojecten.be