Realisaties

VOOR DE PARTICULIER.

Energiezuinige/-neutrale woningen vragen om een andere manier van bouwen. Wij luisteren naar uw wensen en zullen een bouwmethode aanbevelen die het beste bij u past. Indien gewenst kunnen wij u in élk gewenst traject adviseren en ondersteunen,.

Enkele disciplines welke wij beheersen:

Bouwbesluit toetsen, EPC, MPG of GPR berekeningen verzorgen
Constructief advies / ontwerp / berekeningen maken
Adviseren in Energie Bewuste bouwmethode en detaillering
Vervaardigen bestek-, werk- en maatvoeringstekeningen, uitwerken detaillering, Technische omschrijvingen, Bouwvoorbereiding, Splitsingstekeningen, Ventilatie/daglicht berekeningen maken, VO uitwerken naar DO.
Casco-bouw
Totaal bouw -> Turn key oplevering.
ICF Bouwmethode.

ICF is de afkorting voor Insulated Concrete Forms. Op legoliserende wijze worden de EPS bouwblokken opgestapeld en dienen als bekisting waarna deze worden volgestort met beton. Waar bij traditionele bouw de bekisting wordt verwijderd op het moment dat het beton is uitgehard, blijft bij de ICF bouwmethode de bekisting zitten. EPS is namelijk een enorm goed isolatiemateriaal. Op deze wijze kunnen twee arbeidsgangen samen worden gevoegd, namelijk de constructieve arbeidsgang en de isolerende arbeidsgang. Een tweede voordeel is het lichte gewicht van de bouwblokken. Dit levert een actieve bijdrage aan een snellere bouwtijd.

De mogelijkheden met ICF zijn eindeloos. Zo is het mogelijk om alleen de buitenmuren op te trekken in ICF zodat er één grote isolerende schil gecreëerd wordt. Daarnaast is het ook ideaal om het toe te passen voor alle binnenmuren en vloeren. Daarmee ontstaat een goed isolerende ‘schil-in-schil’ principe wat zorgt voor een energiezuinige of energie-neutrale woning.

Voor meer informatie omtrent energiezuinige nieuwbouw:

www.lente-akkoord.nl/bouwen-aan-een-goede-schil/

Download de brochure: Bouwen aan een goede schil

Een brochure met praktische handreikingen, tips en belangrijke aandachtspunten voor nieuwbouwwoningen.

VOOR DE PROFESSIONAL.

VOOR DE PROFESSIONAL.

De architect.
Als architect wilt u een aantrekkelijk ontwerp voorleggen aan uw klanten. Maar om daar te komen moet u aan een heleboel richtlijnen voldoen. Wordt u ook helemaal gek van al deze richtlijnen? En bent u het grootste gedeelte van uw tijd ook alleen maar bezig, met toetsingen en bestekken tekenen? Dan bent u bij ons aan het goede adres. Wij helpen u met al deze verplichte zaken, die u beter kan uitbesteden zodat u weer kan doen wat u waar u goed in bent, namelijk ontwerpen!

Wat wij voor u kunnen betekenen in het kort:

Bouwbesluit, EPC en MPG of GPR, toetsingen uitvoeren
Constructief advies / ontwerp / berekeningen maken
Adviseren in Energie Bewuste bouwmethode en detaillering
Bestektekeningen maken zoals: Werktekeningen, Maatvoeringtekeningen, Detaillering uitwerken, Technische omschrijvingen, Bouwvoorbereiding, Splitsingstekeningen, Ventilatie/daglicht berekeningen maken, VO uitwerken naar DO
De aannemer/project ontwikkelaar.
Tekeningen niet volledig? Onduidelijk hoe iets te bouwen? Beton Isolatie Bouw heeft ervaren bouwkundigen en constructeurs in dienst die u verder kunnen helpen. Of u nu eenmalig advies wilt of over iets wat u tegenkomt op de bouw of volledige bestektekeningen/beschrijvingen voor beide bent u bij ons aan het juiste adres.

Wat wij voor u kunnen betekenen in het kort:

Adviseren in Energie Bewuste bouwmethoden en detaillering
Support, voor al uw bouwkundige/constructieve vragen
Bouwbegeleiding
Bestektekeningen maken zoals: Werktekeningen, Maatvoeringtekeningen, Detaillering uitwerken, Technische omschrijvingen, Bouwvoorbereiding, Splitsingstekeningen.
Casco-bouw.

Interesse in ons systeem ?