Uw energiezuinige/-neutrale woning

Energiezuinige/-neutrale woningen vragen om een andere manier van bouwen. Wij luisteren naar uw wensen en zullen een bouwmethode aanbevelen die het beste bij u past. Indien gewenst kunnen wij u in élk gewenst traject adviseren en ondersteunen,.

Constructief advies / ontwerp / berekeningen maken
Adviseren in Energie Bewuste bouwmethode en detaillering
Vervaardigen bestek-, werk- en maatvoeringstekeningen, uitwerken detaillering, Technische omschrijvingen, Bouwvoorbereiding.
Ventilatie/daglicht berekeningen maken.
Casco-bouw
Totaal bouw.

ICF is de afkorting voor Insulated Concrete Forms. Op legoliserende wijze worden de EPS bouwblokken opgestapeld en dienen als bekisting waarna deze worden volgestort met beton. Waar bij traditionele bouw de bekisting wordt verwijderd op het moment dat het beton is uitgehard, blijft bij de ICF bouwmethode de bekisting zitten. EPS is namelijk een enorm goed isolatiemateriaal. Op deze wijze kunnen twee arbeidsgangen samen worden gevoegd, namelijk de constructieve arbeidsgang en de isolerende arbeidsgang. Een tweede voordeel is het lichte gewicht van de bouwblokken. Dit levert een actieve bijdrage aan een snellere bouwtijd.
De mogelijkheden met ICF zijn eindeloos. Zo is het mogelijk om alleen de buitenmuren op te trekken in ICF zodat er één grote isolerende schil gecreëerd wordt. Daarnaast is het ook ideaal om het toe te passen voor alle binnenmuren en vloeren. Daarmee ontstaat een goed isolerende ‘schil-in-schil’ principe wat zorgt voor een energiezuinige of energie-neutrale woning.

Interesse in ons systeem ?